Kolding borgmester: - Jeg er megastolt over de mange mennesker, der har knoklet for at få EM til Kolding

Koldings borgmester, Jørn Pedersen, ser frem til, at byen kan byde velkommen til otte nationer, når kvindernes EM i håndbold begynder den 2. december.

Selvom vi hverken kommer til at se håndboldspillere eller fans i Kolding midtby i december måned, så glæder Koldings borgmester, Jørn Pedersen, Venstre, sig til at kunne byde de mange håndboldspillere velkommen til byen.

- Det er skønt, at det endelig er afgjort, at EM i kvindehåndbold er en realitet, og jeg er megastolt over alle de mange mennesker i Kolding, som har knoklet for, at det har kunnet lade sig gøre af få det prestigefyldte EM til byen, siger Jørn Pedersen.

Otte ud af 16 nationer skal nu spille deres kampe i Sydbank Arena i Kolding i mellemrunden. Det sker, efter Norge meddelte, at de på grund af covid-19 pandemien sprang fra som medværtsnation, hvor de otte hold i gruppe C og D skulle have spillet deres kampe i Trondheim i Norge.

Nu skal disse kampe så spilles i Sydbank Arena i Kolding, der tidligere har lagt gulv til VM i kvindehåndbold i 2015. Hallerne bliver dermed spillested for de to grupper i mellemrunden, hvorefter turneringen rykker til Herning, når semifinaler og finalekampe skal spilles. 

Selvom alting er gået meget stærkt, er det en stolt og glad borgmester Jørn Pedersen, der er helt klar til at byde alle holdene velkomne.

- Jeg ved, vi bliver klar til at modtage alle de mange spillere, officials og folkene omkring holdene. Og også at både hoteller og Sydbank Arena er helt klar til, at det også kan afvikles på en corona-sikker måde, hvor spillere holdes i deres egne 'små bobler', og at ingen kommer ud i byen, siger Jørn Pedersen.

Alle otte landshold skal overnatte på Scandic Kolding, og hotellet melder klar til at hjælpe alle på plads - trods coronarestriktionerne.

- Der er en opgave at sikre, at holdene kan være i hver deres egen boble. Men det kender vi jo allerede i dag, når vi har gæster på hotellet, forklarer Heidi Kjær, direktør for Scandic Kolding.

EM i kvindehåndbold afvikles fra den 2. december til den 20. december, hvor finalen spilles i Jyske Bank Boxen i Herning.

Europamesterskaberne i Kvindehåndbold Gruppe C og D spiller i Sydbank Arena: