Kolding-borgmester vil ikke have Eva Kjer Hansen som sin afløser

Koldings Venstre-borgmester Jørn Pedersen stiller ikke op ved kommunalvalget i 2021, og nu melder han klart ud, hvem han ønsker, der skal afløse ham som partiets spidskandidat.

Jørn Pedersen (V) har netop meldt ud, at han bakker fuldt op om Jakob Ville (V) som Kolding Kommunes næste borgmester. Det skal i hans optik være et lokalt byrådsmedlem.

- Jeg bryder mig ikke om, at man flyver en person ind for stemmerne, det er en uskik. Jeg ser gerne at en hjælperytter, som har været med til at kæmpe, også får muligheden for at blive kaptajn, siger Jørn Pedersen.

Den nuværende borgmester meldte i august ud, at han ikke stiller op til kommunalvalget næste år. Kort efter meldte byrådspolitikeren Jakob Ville sig som ny kandidat.

Siden da har folketingsmedlemmet og den tidligere minister Eva Kjer Hansen (V) også meldt sig på banen.

Skal være lokal

Det er vigtigt for Jørn Pedersen, at det bliver en lokal politiker og gerne Jakob Ville.

- Jeg bakker op om én, der er forankret i lokalpolitik og har hjertet med i det. Hvorfor skulle man ellers knokle, hvis en anden plukker frugterne?

Eva Kjer Hansen har i forbindelse med, at hun meldte sig på banen som borgmesterkandidat også meddelt, at hun flytter til Kolding Kommune. Men for Jørn Pedersen skulle det være sket før.

- Jeg har respekt for Eva Kjer Hansen, men der har været 30 gode år til at flytte til den kommune, hun holder af. Så hun måttet være flyttet til kommunen tidligere og efterfølgende stille op til pladsen, siger Jørn Pedersen.

Klar til at gå før

Venstre vælger sin spidskandidat den 8. oktober, og bliver det Jakob Ville, er Jørn Pedersen klar til at gå af borgmesterposten før tid.

-  Jeg skygger for andre som borgmester, men når jeg træder et skridt tilbage, er der en anden, der kan blomstre. Og det er ved at sætte vedkommende i borgmesterstolen, siger Jørn Pedersen.

Ville: Udmelding viser lederskab

Det er en udmelding, som glæder Jakob Ville.

- Jeg synes, det viser lederskab, at Jørn er villig til at sætte sig selv ud på vippen. Hvis vælgerne peger på mig som spidskandidat, kan Venstre i Kolding fortsætte den udvikling, vi er i gang med. Hvis det bliver en udefra, vil der være et tomrum indtil efter næste valg, siger Jakob Ville.  

Hvem end der bliver valgt som spidskandidat, er der enighed om, at hele gruppen bakker op om den valgte politiker.

Uanset udfaldet stiller mindst én tidligere minister op som borgmesterkandidat i Kolding Kommune. Tidligere udenrigsminister og partiformand Villy Søvndal har nemlig meldt sig på banen for SF.

TV SYD har været i kontakt med Eva Kjer Hansen, som ikke ønsker at kommentere sagen.