TV der bevæger dig

Kolding brød loven i sag om Tobias

Kolding Kommune brød loven i sagen, som den 18. juli kostede den 15 måneder gamle Tobias livet.

Kolding Kommune har brudt loven i sagen om lille Tbias, som blev tævet ihjel.

Det skriver nyhederne.tv2.dk.

80 skader

Ved sin død havde Tobias mere end 80 forskellige skader efter vold - blandt andet havde hans ben været brækket i to uger.

Simone Juul, som har været ven med Tobias' forældre i flere år, var så bekymret for ham, at hun valgte at anmelde problemerne i familien til Kolding Kommune.

- Hun magtede simpelthen ikke opgaven at være mor. Så jeg ringede til kommunen for at fortælle, hvad jeg havde observeret. Og så får jeg at vide af sundhedsplejersken, at det skulle hun nok tage sig af. Men jeg hørte bare aldrig noget, siger Simone Juul.

Aldrig noteret

Hos Kolding Kommune blev Simone Juuls underretning aldrig noteret i Tobias' journal, og hun modtog heller aldrig kvittering for anmeldelsen. Det er to klare lovbrud.

Minister ind i sag

Kolding Kommune har hidtil fastholdt, at der ikke er begået nogen fejl i sagen, hvor Tobias' mor og hendes kæreste sidder varetægtsfængslet og er sigtede for at have banket Tobias ihjel.

Når kommunen lod være med at notere Simones henvendelse, var det ifølge socialdirektør Lars Rasmussen blandt andet, fordi den "omhandlede problemstillinger, som sundhedsplejersken allerede havde fuld opmærksomhed på."

De nye oplysninger kommer samtidig med, at socialminister Benedikte Kiær (K) går ind i sagen. Hun har modtaget Kolding Kommunes redegørelse, men hun er langt fra tilfreds med de svar, hun har fået.

- Jeg er meget interesseret i at dykke videre ned i denne her redegørelse, siger hun til tv2.dk.