TV der bevæger dig

Kolding dropper Falck Jobservice

Byrådet i Kolding Kommune har valgt ikke at forlænge aftalen om behandling af sygedagpengesager med Falck Jobservice.

Falck forsøger at udvide redningstjenesten med andre aktiviteter, men i Kolding er det slut med at tage sig af sygedagpenge. Foto: ThinkFoto.dk

Kommunen forventer at have sparet 8,2 millioner kroner på sygedagpengeområdet ved udgangen af 2013.

- Havde vi fortsat samarbejdet med Falck, ville besparelsen kun være blevet på 4,8 millioner kroner. Falck skal jo have betaling for deres arbejde, siger Lis Ravn Ebbesen (SF) medlem af kommunens Arbejdsmarkedsudvalg til Fagbladet 3F.

Direktør for Falck Jobservice Bo Hammer synes, det er glædeligt at Kolding Kommune ikke fortsætter samarbejdet.

- Hovedformålet med partnerskabsaftalen er, at kommunen efter samarbejdsperioden på egen hånd skulle kunne fastholde indsatsen, så færre borgere bliver langtidssyge; faktisk er betalingen til Falck afhængig af dette succeskriterium. Så vi er kun glade for og stolte af at samarbejdet har bragt sygedagpengeafdelingen i stand til selv at kunne håndtere opgaven fremover, siger Bo Hammer.

Ankestyrelsen dømte i september 2011 kommunens praksis med at lade Falck-vikarer træffe afgørelser for ulovlig. Falck Jobservice traf ugyldige afgørelser som anden aktør, men kun kommunens egne ansatte må stoppe sygedagpenge. Det betød, at 146 sygedagpengesager skulle gå om.