Kolding får fire hospice-pladser

Kolding Kommune vil nu oprette fire hospice-pladser for at fastlægge det reelle behov for et hospice i kommunen.

En gruppe af frivillige har i flere år arbejdet på at få etableret et hospice i Kolding. Og de er nu kommet et skridt nærmere målet. Politikerne i socialudvalget i Kolding Kommune vil nu have fastlagt, hvor stort det reelle behov for et hospice er i Kolding Kommune. Fire hospice-pladser skal derfor oprettes hurtigst muligt. Og det vækker glæde blandt de frivillige kræfter.

- Der er en politisk opbakning. Det er glædeligt, for der er et behov for pladser. Vi kunne ønske, de springer på vores projekt først. Men det er økonomisk ansvarligt, at de ser på behovet først ved at oprette fire hospice-pladser, siger Lone Friis, der er formand for Støtteforeningen for Hospice Kolding, til TV SYD.

Lone Friis tror dog ikke, at fire pladser er nok.

- Vi tror, der er brug for mere end fire pladser. Vi har ikke pladser i vores område. Hvis der er et rigtig tilbud med kvalitet, så vil flere også vælge Kolding, siger hun.

Som det er lige pt., så er det hospicer andre steder i Region Syddanmark, der tager sig af Koldingborgere, som har brug for at komme på hospice. Og Lone Friis tror derfor, det kan få stor betydning at få et hospice i kommunen.  

- Det vil betyde noget for de døende, at de er i nærområdet hos pårørende og venner, siger Lone Friis.