Kolding får nyt grønt universitet

Det nye universitet i Kolding bliver Danmarks første større undervisningsbyggeri i lav-energiklasse 2015.

Det står fast, efter Folketingets Finansudvalg har godkendt byggeriet.

Den nye bygning vil bruge 40 procent mindre energi end traditionelle huse og ventes klar i 2013. Videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen siger, at det nye universitetsbyggeri med en trekantet facon og solceller på taget bliver et af landets flotteste og mest energibesparende byggerier.

Midt i byen

- Det skal være med at tiltrække flere dygtige studerende og forskere, der kan skabe vækst i byen og Syddanmark. Der er derfor rigtig god grund til at være glad i dag. Det officielle er på plads, og arkitekterne kan nu spidse deres blyanter og lave de endelig planer til håndværkerne, så byggeriet kan gå i gang i begyndelsen af 2012, siger videnskabsministeren.

Syddansk Universitets nye bygning kommer til at ligge midt i byen og bliver nabo til Designskolen Kolding, Kolding Uddannelsescenter, International Business College Kolding og en planlagt forskerpark. På den måde bliver der skabt et helt nyt samlet uddannelses- og viden-område.

Det formelle er på plads

Huset er tegnet af Henning Larsen Architects og bliver det første større undervisningsbyggeri i Danmark i lavenergiklasse 2015. Det betyder, at energiforbruget bliver cirka 40 procent mindre end i et traditionelt byggeri.

Folketingets Finansudvalg har nu godkendt det såkaldte aktstykke, der er Viden-skabsministeriets ansøgning om at igangsætte byggeriet. Tidligere har Folketinget på Finanslov 2011 også givet lov til, at Kolding Kommune kan give byggegrunden og 46 millioner kroner til byggeriet.

Fakta

Det nye universitet placeres i Kolding på en grund, hvor der tidligere var tømmerhandel. Universitetet har fokus på entreprenørskab, kommunikation og design, kultur og sprog. 
 
Der forventes 1500 heltids¬studerende og 900 deltidsstuderende når bygningen tages i brug.
 
Byggeriet af universitetskompleksets første etape forventes afsluttet i 2013. Byggeriet er på i alt 13.600 kvadratmeter over terræn fordelt på seks etager. Byggeriet indeholder auditorium, undervisningslokaler, bibliotek, kantine, kontorfaciliteter mv.

Prisen bliver godt 310 millioner kroner og dertil byggegrunden, som skænkes af Kolding Kommune.