Kolding får portræt af en forhenværende

Kolding Kommune har en tradition for at få malet et portræt af borgmestre og kommunaldirektører. Nu er turen kommet til en mand, der standsede så pludseligt, at man skulle tro, han blev fyret.

Det drejer sig om forhenværende kommunaldirektør Ingemann Olsen, der har peget på billedkunstneren Peter Carlsen som ophavsmand til det maleri, kommunen nu har fået.

Frivilligt farvel

Efter 34 års tjeneste forlod Ingemann Olsen som 64-årig ved udgangen af juli 2010. Han fik to dage til at forlade sit kontor. Uden for rådhuset blev der talt om, at Ingemann Olsen blev fyret, men kommunen valgte at kalde det for en frivillig fratrædelsesordning.

Ingemann Olsen begyndte som økonomidirektør i Kolding Kommune i 1976. I 1982 overtog han posten som kommunaldirektør, blot 36 år gammel, og har i sine knap 30 år på posten sat markante præg på Kolding.

Billedkunstneren Peter Carlsen er kendt for bl.a. historie-maleriet "Danmark 2009", Willy og en række portrætter af danske stereotyper og danske politikere. Han har portrætteret erhvervsledere, borgmestre og tidligere statsminister Anker Jørgensen.