Kolding får stor lys-festival

Kolding får en lys-festival i julemåneden. Den skal måle sig med store lys-festivaler i Amsterdam og Berling, siger Otto Clausen fra Erhvervsgruppen Kolding.

I de senere år har der været ekstra kilowatt på julehyggen i Kolding, Vamdrup og Christiansfeld. Det er den event, som nu udvides til en regulær festival.

- Erhvervsgruppen Kolding har muliggjort, at Kolding får en årlig tilbagevendende event af internationalt format, der sætter positivt fokus på Kolding, siger Otto Clausen fra Erhvervsgruppen Kolding. Vi har valgt en lysfestival, hvis omfang ikke tidligere er set i Danmark. De nærmeste større lysfestivaler er for eksempel i Amsterdam og Berlin.

Wow-effekt

Lysfestivalen holdes den 12.-14. december og involverer erhvervslivet i Kolding, Kolding Kommune, Kolding Handelsråd, Visit Kolding, City Kolding, Business Kolding og Erhvervsgruppen Kolding.

- Festivalen er lokalt funderet, og vi opfordrer egnens institutioner, foreninger, grupper og indbyggere til at deltage. Puljemidler kan søges til at skabe arrangementer for. Første år skal vi kunne præsentere tre til fem store projekter med ?wow-effekt?, som viser byrummet på en ny og spændende måde. I bymidten vil der blandt andet være lys-installationer på Akseltorv, Den Spanske Trappe og Banegårdspladsen, fortæller Otto Clausen, der er direktør for festivalen.

Har samlet en million

Arrangørerne har indsamlet næsten 1 million kroner. Desuden har festivalen fået tilskud på 100.000 kroner fra Kolding Kommunes brandingpulje.