TV der bevæger dig

Kolding havn får graffiti-mur

Kolding Kommune giver i samarbejde med Kolding Havn byens graffitimalere en ny mulighed for at slå sig løs, når der er officiel åbning af en ny fri væg på Kolding havn.

Muren her på havnen i Kolding venter på at smykket med lovlig grafitti.

Her indbyder Kolding Havn og Kulturlogen alle graffiti-malere, professionelle, amatører, begyndere og nysgerrige til at kigge forbi.

- Vi har nogle grå vægge som kan trænge til at blive piftet lidt op og Kulturlogen har behov for et sted at gøre sig selv dygtigere, så derfor skal vi tage de muligheder, der ligger lige til højrebenet, siger havnedirektør Claus Holm.

Åbningen af den nye mur på nordsiden af inderhavnen er en del af Kolding Kommunes indsats mod graffiti, hvor den ulovlige graffiti, hærværksgraffiti, tags osv., bliver fjernet fra inventar og mure og omkring en række broer og tunneller, samtidigt med, at der bliver stillet vægge til rådighed for den lovlige graffiti.

Udover den ny fri graffitivæg på havnen er der desuden en lovlig væg til graffitimalerne i tunellen ved Klostergården. Kolding Kommune er desuden begyndt at opsætte skiltning netop ved de lovlige vægge, så det tydeligt fremgår, at her er graffiti tilladt.