Kolding IF vil flytte fodboldkamp på grund af sikkerhed, men Esbjerg FB nægter

Klubberne Kolding IF og Esbjerg FB kan ikke blive enige om at rykke deres kamp fredag 2. september. Kolding frygter for sikkerheden grundet manglende vagter. Esbjerg nægter.

Der er i øjeblikket en kamp uden for kridtstregerne mellem 2. divisionsklubberne Kolding IF og Esbjerg FB. Det skriver JydskeVestkysten.

Klubberne kan ikke blive enige om, hvorvidt en kamp mellem de to hold skal rykkes eller ej.

Kolding IF ønsker at rykke kampen med en dag, da man ikke kan hyre nok vagter ind til kampen, der spilles fredag 2. september. Vagterne har en anden tjans samme aften, hvor byens kulturnat løber ad stablen.

Esbjerg FB vil dog ikke være med til at rykke kampen, da den har været arrangeret i lang tid. Administrerende direktør i klubben, Jens Hammer Sørensen, mener, at Kolding burde have lagt kampen lørdag eller søndag til at starte med. Esbjerg har desuden givet nogle af spillerne fri dagen efter om lørdagen. 

quote

Det er altafgørende, at der er nogle vagter, som vi er fortrolige med, som ved, hvordan man afvikler fodboldkampe, kender fansene og kender stadion ind og ud

Frederik Lund, teknisk chef Kolding IF

Masseslagsmål ved sidste møde 

De to hold mødte i begyndelsen af august hinanden i en pokalkamp. Her vandt Kolding IF 2-0, men efter slutfløjtet var der uroligheder og slagsmål blandt folk fra hver af klubbens fangrupperinger. 

Da kampen i 2. division blev planlagt, var man i Kolding ikke forberedt på, at urolighederne ville løbe løbsk på den måde. Derfor vurderer man nu, at der skal være dobbelt så mange vagter på arbejde til klubbernes kommende opgør.

Til spørgsmålet om at hyre vagter udefra, siger teknisk chef i Kolding IF, Frederik Lund følgende:

- Det er altafgørende, at der er nogle vagter, som vi er fortrolige med, som ved, hvordan man afvikler fodboldkampe, kender fansene og kender stadion ind og ud. Det ville give nogle åbenlyse problemer, hvis vi skulle have nogle helt nye vagter ind, fortæller han til JydskeVestkysten.

Ministeren skal på banen

Konflikten mellem de to jyske klubber er noget hele vejen ind på Christiansborg, hvor SF´s retsordfører Karina Lorentzen ønsker kampen skal rykkes.

- Her har vi en klub, der faktisk gerne vil tage ansvar og flytte kampen, så den kan spilles med en højere grad af tryghed for publikum og en klub som åbenbart er revnende ligeglad med, hvad der er praktisk muligt. Det synes jeg ikke er i orden, siger hun i en pressemeddelelse.

Mattias Tesfaye (S) til sidste uges pressemøde ved Idrættens Hus i Brøndby.
Mattias Tesfaye (S) til sidste uges pressemøde ved Idrættens Hus i Brøndby.
Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

I sidste uge mødtes justitsminister Mattias Tesfaye (S) med klubber, Divisionsforeningen, DBU, fangrupper og politiet til en snak om, hvordan vold til fodboldkampe kan forebygges. Det skete i kølvandet på optøjerne til det københavnske rivalopgør mellem FCK og Brøndby, men nu beder Karina Lorentzen ministeren om at rette øjnene mod sagen i det jyske.

- Jeg vil gerne høre ministerens holdning til den sag. Lige nu drøfter han fodbolduroligheder med aktørerne for at finde løsninger, og det er vores opgave politisk at stille redskaber til rådighed som gør, at vi undgår at havne i sådan en situation, hvor både publikum, vagter og politi risikerer problemer som følge af for lidt personale i en situation, hvor vi før har set det eskalere.

Kolding IF har indbragt sagen til Divisionsforeningen, der nu skal afgøre, om kampen skal flyttes eller ej.