Kolding kæmper for, at færre elever flytter til privatskoler

Flere elever skal blive i folkeskolen, mener Kolding Kommune. Derfor lancerer de nu en ny hjemmeside, der skal holde eleverne i folkeskolen.

Hjemmesiden mangler stadig den sidste finpudsning, men om få uger lancerer Kolding Kommune siden, der skal markedsføre de kommunale skoler i Kolding.

Gennem de seneste år har Kolding lige som mange andre kommuner oplevet en stigende tendens til, at flere dropper folkeskolen og i stedet vælger en privatskole. I kommunen går 17,1 procent af skolebørnene i privatskole – og det er for mange, mener kommunen.

- Vi har måske ikke været gode nok til at fortælle, hvad vores idéer er, og hvad vores kvaliteter er, siger Lars Svenson, der er skolechef i Kolding Kommune.

Den nye hjemmeside skal blandt andet gøre op med nogle af de fordomme, som skoleforvaltningen oplever, og som ifølge forvaltningen er med til at give et forkert billede af folkeskolerne.

- Når man har så mange elever, som vi har – over 10.000 – så vil der altid være nogle dårlige historier. Så vil vi gerne snakke om det, vi kan blive bedre til, og hvad vi er gode til, fortæller Lars Svenson om hjemmesiden.

Kolding Kommune foretog tidligere i år en undersøgelse, der viser, at mange opfatter folkeskolen som et sted med dårlig trivsel og manglende faglige ambitioner, på trods af at netop skolerne i Kolding ofte bliver fremhævet som gode, når det gælder trivsel og karakterer. Og det er netop det, hjemmesiden skal vise, når den bliver lanceret om nogle uger.

- Det her er ikke en kamp imod privatskoler. Det er en formidling om værdien ved fællesskabet i Kolding Kommunes folkeskoler og de resultater, de leverer, mener Christian Haugk (S), der er formand for Børne- og Uddannelsesudvalget i Kolding Kommune.