TV der bevæger dig

Kolding Kommune dropper sund skolemad

Eleverne gider ikke købe sund skolemad. Derfor lukkes forsøget med en madordning på tre folkeskoler i Kolding til stor ærgrelse for skolerne.

Det er snart slut med at lange sund mad over disken på Ødis skole ved Vamdrup.

Madordningen blev indført som en forsøgsordning ved skolestart i 2008 på Christiansfeld Skole, Munkevængets Skole og Ødis Sogneskole.
Men trods stor tilfredshed med ordningen på de tre skoler lukkes ordningen.

- Tilfredsheden er hos dem, der har udnyttet ordningen. Og det er dejligt, men vi kan konstatere, at på en af skolerne, er der kun 10 procent, som benytter ordningen. På de øvrige skoler er det 18 og 25 procent. Det er alt for lidt, hvis vi skal have et koncept, der kan rulles ud over hele skolevæsnet, siger Børne- og Uddannelsesdirektør, Ib Hansen til P4 Trekanten.

Skoler kede af beslutning

Beslutningen ærgrer Henrik Mølgaard, formand for skolebestyrelsen på Christiansfeld Skole, hvor flest elever spiser skolemaden.

- Jeg synes, det er ærgerligt, for det har været velfungerende, og det har været godt besøgt. Det undrer mig en lille smule, for i forbindelse med skolens ombygning er vi budgetteret til og har planlagt en skolekøkkenordning, siger han til P4 Trekanten.

En fjerdedel er ikke nok

På Christiansfeld Skole køber i gennemsnit 126 ud af skolens 504 elever deres frokost i skolens madbod, som styres af eleverne fra 6. klasse, men det er altså ikke nok for Kolding Kommune.

Beslutningen om at droppe ordningen træffes på et møde i Uddannelsesudvalget mandag formiddag.

Mest sete på tvsyd.dk