TV der bevæger dig

Kolding Kommune er blevet allergivenlig

Kolding Kommune har som én af få kommuner vedtaget en pollenpolitik. Men de fleste kommuner overser problemet, og det rammer op imod en million allergikere landet over.

04:43

Nicolaj Tagesen er allergisk overfor birkepollen, men han bor i Vejen Kommune, hvor der ikke tages hensyn til allergikere.

1 af 2

Omkring en million danskere lider af pollenallergi, og for nogle mennesker er foråret og sommeren en kamp at komme igennem.

Derfor opfordrer Astma-Allergi Danmark alle landets kommuner til at tage hensyn til pollen-allergikerne, når de planter nye træer og buske. Men de fleste kommuner overser problemet. Det er faktisk kun Århus og København - og så lige Kolding, der har taget imod opfordringen.

Se mere i TV SYD Nyheder kl. 19.30

Det betyder, at medarbejderne skal tage hensyn til, hvor allergifremkaldende bestemte træer er, når de planlægger nye beplantninger, og de skal undgå træer som birk, el, hassel, elm og platan.

Har du pollen-allergi?

Ifølge Astma-Allergi Danmark viser pollenallergi sig som høfeber eller astma. Symptomer på høfeber er tilstoppet, løbende næse med vandigt sekret, generende kløe og hyppige nys. Dine øjne kan klø, hæve, løbe i vand og blive røde.

Har du astma, der skyldes pollenallergi, vil du have risiko for at udvikle høfeber, og omvendt har du høfeber, så øges risikoen for at udvikle astma.

Du bør have mistanke om pollenallergi:

  • Hvis dine symptomer varer mere end to uger.
  • Hvis dine symptomer kommer i bestemte perioder af året.
  • Hvis du har særlig risiko for at udvikle allergi, fx hvis du har haft børneeksem eller er arveligt disponeret.

Få gode redskaber til at holde styr på pollentallene hos Astma-Allergi Danmark

Få Astma-Allergi Danmarks mobilapp med de aktuelle pollental

Få viden og gode råd om høfeber på apotek.dk

Se apotekets pjece om høfeber

Synes du kommunerne skal være bedre til at vise hensyn til allergikere?

Deltag i debatten på:

www.facebook.com/tvsyd

Twitter - #tvsyd