Kolding må ikke sætte kameraer op – nu vil Pape se reglerne efter

Kolding Kommune vil have mere overvågning, men det får de ikke lov til, fordi der ikke er nok kriminalitet. Søren Pape var i dag kaldt i samråd.

16 voldssager i Koldings natteliv er ikke nok, til at politiet vil tillade kommunen at sætte videoovervågning op. Blandt andet derfor var justitsminister Søren Pape Poulsen (K) i dag i kaldt i samråd af Dansk Folkeparti. Her lovede han, at han er villig til at se nærmere på reglerne for at sætte videoovervågning op.

- Nu vil vi prøve at gennemgå, hvordan reglerne og loven er i dag. Så vil vi sætte et arbejde i gang efter sommerferien for at se, om der er en lov, der skal revideres, siger Søren Pape Poulsen til TV SYD og uddyber:

- Vi er nødt til at kigge på den videoovervågning, der er. Er den rigtig i dag? Er der steder, hvor man ikke må, men burde? Selvfølgelig med respekt for, at der er grænser for, hvor meget man må overvåge, men jeg synes, det er vigtigt, vi får kigget lidt nærmere på det her, siger han. 

Det var Dansk Folkeparti, der havde kaldt ministeren i samråd, og efter dagens samråd sagde Peter Kofod Poulsen, at han var glad for ministerens svar.

quote

Nu vil vi prøve at gennemgå, hvordan reglerne og loven er i dag. Så vil vi sætte et arbejde i gang efter sommerferien for at se, om der er en lov, der skal revideres

Søren Pape Poulsen, justisminister

- Jeg er faktisk rigtig godt tilfreds efter dagens samråd, fordi vi har stået i stampe på det her område i omkring to år. Nu kommer regeringen så med en åbning og inviterer os reelt til forhandling om det her store emne i løbet af efteråret, og det glæder jeg mig meget til, siger Peter Kofod Poulsen til TV SYD.