TV der bevæger dig

Kolding må vente på offentlig overvågning

Fredag var der møde på Kolding Rådhus mellem borgmester Jørn Pedersen og politidirektør Jørgen Abrahamsen. På mødet havde kommunen regnet med, at de ville få lov til at sætte kommunale overvågningskameraer op.

Koldings borgmester og Sydøstjyllands Politidirektør mødes for at diskutere videoovervågning i Koldings gader. Foto: Kasper Larsen, TV SYD

Både Kommunen og Kolding bys butikker ønsker mere overvågning i byens gader. Det kommer især oven på et groft overfald på en 39-årig mand natten til søndag den 5. marts i år. To 19-årige mænd sidder i øjeblikket varetægtsfængslet, sigtet for overfaldet.

Men offentlig ovevågning på gaderne kan kun ske med politidirektørens tilladelse, og det ser ud som om, Kolding Kommune får lov at vente lidt endnu.

Nu skal det undersøges til bunds, om politiet har muligheden. Vi undersøger vores del, og om vi kan købe udstyr og stille det til rådighed for politiet, så det ikke er det, politiet skal investere i

Jørn pedersen, borgmester, (V), kolding Kommune

Koldings borgmester Jørn Pedersen (V) mødtes fredag med Sydøstjyllands politidirektør Jørgen Abramsen i håbet om at få en tilladelse fra politiet, så kommunen kan sætte kameraer op til at overvåge gaderne i indre by og forhåbentligt forebygge kriminalitet. Men mødet sluttede uden en endelig aftale.

- Nu skal det undersøges til bunds, om politiet har muligheden. Vi undersøger vores del, og om vi kan købe udstyr og stille det til rådighed for politiet, så det ikke er det, politiet skal investere i, siger Jørn Pedersen.

Ifølge borgmesteren er kommunen og politiet ret enige om fordelene ved at få offentlig overvågning op:

- Der er en stor forståelse fra politiet af, at det her er et problem. Vi vil have maksimal tryghed i nattelivet, og det vil de faktisk også gerne, siger Jørn Pedersen. 

Mødet i dag betød, at politiet nu fortsat vil vurdere, om de kommer til at kunne give kommunen en tilladelse til offentlig overvågning. En analyse der skal finde ud af, om der er nok vold i Kolding til, at politiet vil sætte overvågningskameraer op. 

- Det det handler om for politiets vedkommende, er at få lavet en grundig kriminalitetsanalyse af Kolding midtby, og så ser vi, om der er områder, hvor det kan være særligt relevant, siger Jørgen Abrahamsen, politidirektør hos Sydøstjyllands Politi.

Det det handler om for politiets vedkommende at få lavet en grundig kriminalitetsanalyse af Kolding midtby og så ser vi, om der er områder, hvor det kan være særligt relevant

Jørgen Abrahamsen, politidirektør, Sydøstjyllands Politi

Politikerne i Kolding havde ellers håbet på at få en aftale i hus allerede i dag fredag:

- Ja, det havde jeg virkelig håbet, der var kommet, og jeg havde faktisk også regnet med det, fordi jeg ved, lovgivningen er på plads... men jeg vil arbejde for, at der vil blive videoovervåget i Kolding, og såfremt politiet ikke vil gøre det, vil jeg arbejde på, at lovgivningen i DK bliver ændret, siger Knud Erik Langhoff, (C), der er formand for Teknikudvalget i Kolding Kommune. 

Koldings borgmester Jørn Pedersen fortæller til TV SYD, at han håber, de kan nå frem til en aftale om offentlig overvågning inden sommerferien.