Kolding-rytter efter Flandern-triumf: Jeg stolede på min sprint

Kasper Asgreen lagde sig bevidst bag Mathieu van der Poel, som han oversprintede i Flandern Rundt-afgørelse.

Kasper Asgreen føjede søndag endnu et kapitel til sin store klassikersæson, da han kørte først over stregen i monumentet Flandern Rundt.

I den afgørende spurt slog Quick Step-danskeren selveste Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix) på de sidste meter, da de to havde gjort det til en tvekamp om sejren.

- Jeg havde det stadig godt på de sidste kilometer og besluttede mig for at stole på min sprint. Jeg fik Mathieu frem på den sidste kilometer, så jeg kunne lægge mig i hans hjul og beslutte mig for, hvornår jeg ville sætte spurten ind.

- Det var et virkelig, virkelig hårdt løb, og vi var begge lige på grænsen, og det var et spørgsmål om marginaler i afslutningen, siger Kasper Asgreen i vinderinterviewet, der blev vist på TV2 Sport.

I favoritfeltet

I sidste uge meldte Asgreen sig for alvor ind i favoritfeltet, da han vandt E3 Saxo Bank Classic i Harelbeke, og han formåede altså at gentage triumfen på en endnu større scene i Flandern Rundt.

Her blev han nummer to i 2019, og ved at træde op til det øverste trin på skamlen er han den blot anden dansker til at vinde løbet efter Rolf Sørensen i 1997.

quote

Rolf ringede til mig forleden efter min sejr i Harelbeke og gav mig nogle få gode råd

Kasper Asgreen, cykelrytter, Kolding.

- Rolf ringede til mig forleden efter min sejr i Harelbeke og gav mig nogle få gode råd. Det har været en utrolig klassikerkampagne i år, og jeg er så glad for, at jeg kunne slutte det på denne måde, siger Asgreen.

Han nåede også at takke sit hold, inden han skulle hyldes for sejren.

- Vi kørte et perfekt løb hele dagen, og holdkammeraterne var utrolige. Stor tak til dem og sportsdirektørerne i bilen, der forberedte os så godt til løbet. Vi kendte hver en meter i løbet. Det er utroligt at være en del af holdet.