Kolding siger omstridt plejefirma op med omgående virkning

Tryghedsplejen er blevet fyret af Kolding kommune. Firmaet har ikke levet op til aftalerne.

Indbyggere i Kolding kommune kan ikke længere benytte det private firma Tryghedsplejen, når de har brug for hjemmehjælp og hjemmepleje.

Kolding kommune har nemlig med øjeblikkelig virkning fyret Tryghedsplejen.

- Vi har desværre konstateret, at Tryghedsplejen i flere tilfælde ikke har levet op til bestemmelserne i kontrakten, og derfor er det nødvendigt at afbryde samarbejdet, fortæller seniordirektør i Kolding Kommune, Lone Vesterman Rasmussen.

Kolding Kommune blev i sidste uge kontaktet af tidligere ansatte i et firma, som har været ansat hos en ikke godkendt underleverandør til Tryghedsplejen.

- Ved disse henvendelser fik vi dokumenterede oplysninger, som vi ikke tidligere havde adgang til. På den baggrund bad vi Tryghedsplejen om dokumentation for nogle helt konkrete forhold, siger Lone Vesterman Rasmussen.

- Men vi kan nu konstatere, at den dokumentation, vi har fået udleveret fra firmaet, ikke stemmer overens med de faktiske forhold, så for Kolding Kommunes side ser vi ingen anden udvej end at afbryde samarbejdet, siger hun.

Bl.a. har Tryghedsplejen ikke overholdt arbejdsmiljøloven.

Forbløffet

Tryghedsplejen er forbløffet over opsiglsen.

- Vi er meget overraskede over dagens udmelding. For under en uge siden meldte kommunen ud, at deres kontrolbesøg hos Tryghedsplejen i 2011 og 2012 var "fuldt tilfredsstillende". I dag opsiger de samarbejdet på baggrund af oplysninger fra en person, som er ansat hos konkurrenten Kære Pleje. Det er et tvivlsomt og spinkelt grundlag, og vi har bedt vores advokat om en juridisk vurdering, siger Imran Hussain, der er partner i Tryghedsplejen.

- Tryghedsplejen er en ordentlig og seriøs virksomhed. På baggrund af den kritik, vi er udsat for, har vi skærpet vores procedurer på en række områder og var i gang med at planlægge vores kommende arbejde i Kolding.

- Vi har naturligvis ansvaret for, hvis der gennem vores tidligere vikarbureau har været en ufaglært medarbejder, men da vores samarbejde med kommunen i øvrigt har foregået tilfredsstillende, kan vi ikke se, at der er hverken grund eller juridisk hjemmel for en opsigelse, siger Imran Hussain.