Kolding vil udbetale sygedagpenge

Et enigt Kolding Byråd vedtog mandag, at kommunen vil udbetale sygedagpenge i de sager, hvor borgerne tidligere har fået nej.Hvis det er lovligt.

I Kolding har 125 borgere på et fejlagtigt grundlag fået frataget deres sygedagpenge.

En stor del af sagerne er mere end 3 år gamle., som er forældelsesfristen. Og så er det måske ikke lovligt at udbetale pengene nu.. Det skal Statsforvaltningen nu afgøre.

Men efter et forslag fra socialdemokraterne er politilkerne enige om, at alle sager skal genoptages.

- Jeg glæder mig over, at det er lykkes at få samlet alle partier, siger gruppeformand Christian Haugk i en pressemeddelse. Det er en kompleks sag som på ingen måde har gavnet hverken de borgere, der uberettiget har fået standset deres sygedagpenge, eller Kolding Kommunes ry og rygte for den sags skyld.

- Vi skal med andre ord opføre os ordentligt, tage ansvar og rette de fejl vi har begået. Det er kun ret og rimeligt, tilføjer han.

En dom i Højesteret har afgjort, at en borger uberettiget var frataget sine sygedagpenge.  Men jurister er ikke helt enige om, hvordan forældesesfristen skal fortolkes. Det beder Kolding Kommune derfor Statsforvaltningen afgøre.  

- Vi skal som kommune først og fremmest sende det klare og utvetydige signal, at vi rent faktisk vil gøre alt hvad vi kan for ikke bare at ændre praksis, men for - og det er det vigtigste - at vi indenfor lovens rammer vil udbetale de sygedagpenge, som borgerne uberettiget har fået standset, notere socialdemokraternes gruppeformand.