TV der bevæger dig

Koldingfjord: Kom og få et job

Hotel- og restaurationsbranchen har svært ved at tiltrække elever, selv om tusindvis af unge ikke kan få fodfæste på arbejdsmarkedet.

Hotelbranchen har svært ved at tiltrække nye fagfolk som tjeneren her.

Det eksklusive hotel har siden 1. juni søgt en tjenerelev på forskellige jobportaler og opslag på de tekniske skoler, som underviser kokke og tjenere.

- Men vi har ikke fået en eneste ansøger, siger hoteldirektør Peder J. Madsen.

Han deler skæbne med mange andre medlemmer af hotel- og restaurationsbranchens arbejdergiverforening, Horesta.

- Det er afgørende for branchen, at vi fortsat får uddannet faglærte, der har en stor viden om mad og vin, fastslår hoteldirektøren.

Ledighed

Hotel Koldingfjord har 100 ansatte. Nogle er på deltid, så antallet af fuldtidsansatte svarer til 80. Blandt dem er 16 til 18 elever inden for fag som tjener, kok, bager og receptionist.

Virksomheden har faste uddannelsesplaner, ordnede arbejdsvilkår og tilbyder hjælp til at blive etableret i en bolig. Ny elever er typisk mellem 17 og 18 år.

- Vi hører, at der er en stor ungdomsarbejdsløshed, men de unge må også stramme sig mere an for at opsøge de job, der er, mener Peder J. Madsen.

Ifølge Danmarks Statistik er godt 19.000 eller 5,5 procent af unge mellem 16 og 24 år hverken i uddannelse eller arbejde. Gruppen mellem 25 og 29 år er hårdest ramt af ledighed. Den har en rekordhøj ledighed på 9,8 procent.