Koldinghus efterlyser dåbskjoler

Museet på Koldinghus efterlyser dåbsdragter og ? kjoler, som kommer til at indgå i en udstilling inspireret af kronprinsparrets kommende tvillingefødsel og dåb.

Udstillingen, der åbner i februar 2011, er arrangeret i samarbejde med Frivilliggruppen Koldinghus. Den skal vise kristentøj og dåbskjoler fra museets samlinger og fortæller om traditioner, skik og brug i forbindelse med fødslen og dåben i den protestantiske kirke.

Har selv 25 sæt dåbstøj

- Museets samlinger rummer mindst 25 sæt dåbstøj - de ældste er fra 1700-tallet og altså små 300 år gamle, siger museumsinspektør Conni Ramskov.

-  Men da størsteparten af museets dåbstøj er fra 1800- og 1900-tallet og vi samtidig gerne vil sætte fokus på dåb i nyere tid, har vi brug for lokalområdets hjælp.

Nyere dragter

- Vi vil derfor gerne opfordre alle, der måtte ligge inde med dåbsdragter og ?kjole  og som kan undvære tøjet fra februar til maj til at kontakte os. Måske er der endda nogen, der ligger inde med kjoler, der har været brugt til tvillingedåb ? og dem er vi selvfølgelig særligt interesseret i at høre fra.

Museet håber på reaktioner inden tirsdag, hvor udvælgelsen til udstillingen begynder. Museet er klar til at modtage mail, breve - og gerne fotos af dragterne.