Koldings kommunaldirektør er ikke fyret

Det siger borgmesteren. Men alligevel skal den 64-årige direktør Ingemann Olsen forlade jobbet omgående. Det er en fratrædelsesordning, siger borgmester Jørn Pedersen.

Lige før påske sagde Ingemann Olsen i et interview Morgenavisen Jyllandsposten, at der er for megen slendrian blandt offentligt ansatte. Der er også for mange sygedage. Bagefter forklarede Ingemann Olsen, at han talte i generelle vendinger og ikke pegede på nogen bestemt institution eller myndighed.

Andre årsager

Men skaden var sket. Nogle politikere fik kaffen galt i halsen. Offentligt ansatte og fagforeningsledere krævede udtalelserne trukket tilbage.

Det er nu ikke disse udtalelser, der er årsag til, at Ingemann Olsen nu skal fratræde. Det bedyrer borgmester Jørn Pedersen over for både JyskeVestkysten og til Danmarks Radio.

Borgmesteren tog sin beslutning om en fratrædelsesordning, før Ingemann Olsens udtalelser om dårlig arbejdsmoral blev gengivet i Jyllandsposten.

Til P4 Trekanten siger Jørn Pedersen i dag:

- Det har faktisk slet ikke indgået i vores debat. Det var hele Økonomiudvalget, der er enige om, at vi skal have en ny leder i spidsen.
 

Det var dråben!

Jørn Pedersen siger også til P4 Trekanten, at det er et tilfælde, at udtalelser og fratrædelse falder sammen, hvorefter han tilføjer:
 
- Man kan sige, at der her selvfølgelig var dråben, der gjorde, at vi tog snakken i går i stedet for om en uge. Men det er da også alt, hvad det har haft af betydning i den sag, siger Jørn Pedersen.

Selv om der er tale om en frivillig fratrædelsesordning, får Ingemann Olsen kun to dage til at forlade rådhuset i Kolding. Formelt kan han ikke fratræde omgående, fordi fratrædelsesordningen først skal godkendes af byrådet, og det sker onsdag. Torsdag er det ud. På papiret fratræder Ingemann Olsen først ved udgangen af juli 2010, men indtil da er han fritaget for tjeneste.

Økonomi- og personaledirektør Rikke Vestergaard er konstitueret kommunaldirektør.

Ikke noget kammerateri

Ingemann Olsen begyndte som økonomidirektør i Kolding Kommune i 1976. I 1982 overtog han posten som kommunaldirektør, blot 36 år gammel, og har i sine knap 30 år på posten sat markante præg på Kolding.

Siden Jørn Pedersen tiltrådte som borgmester for fire måneder siden, er både seniordirektør, teknisk direktør og kulturdirektør røget ud, men alligevel afviser borgmesteren, at han har gang i en større udrensning.

- Der er ikke nogen større udrensning, og der er ikke noget kammerateri, eller man skal have placeret de rigtige mennesker. Det er ikke København det her, det er Kolding, fastslår Jørn Pedersen.