Kommunalt ædegilde

Otte topchefer fra Kolding Kommune spiste og drak på restaurant Noma i København for 2.188,75 kroner pr. kuvet, skriver JydskeVestkysten.

Det skete et år efter, at Østre Landsret lagde et loft på 1.000 kroner over politikeres og embedsmænds kuvertpriser i forbindelse med restaurationsbesøg.

En aktindsigt, som avisen har begæret, viser, at de seks mænd og to kvinder fra den kommunale direktion betalte 2188,75 kroner per kuvert på den to-stjernede Michelinrestaurant.

Professor og institutleder ved Juridisk Institut ved Aalborg Universitet, Lars Bo Langsted, siger på baggrund af Peter Brixtofte-sagen, at middagen på Noma er oppe i et prisleje, hvor der skal være ?en helt særlig anledning til at bruge så mange penge?.

Fine gæster

- Det kan for eksempel være, at man har særligt fine gæster. I det her tilfælde lyder det som om, det er svært at finde en begrundelse for at bruge så mange penge, siger Lars Bo Langsted.
 
I Brixtofte-sagen udløste de store restaurationsregninger dom for mandatsvig. Er Kolding-direktionens besøg på Noma også mandatsvig?

 - Det kan man ikke sige på baggrund af en enkelt gangs fornøjelse. For at det bliver strafbart, skal det ske gentagne gange, forklarer Lars Bo Langsted, der mener, at sagen må give anledning til at indskærpe rammerne for restaurationsbesøg i Kolding Kommune.

Kommunaldirektør Rikke Vestergaard, der var økonomidirektør i 2008 og med på Noma, henviser til, at turen til København var arrangeret af den tidligere tekniske direktør, der fratrådte i forbindelse med det politiske systemskifte i Kolding.

- Et restaurationsbesøg i den prisklasse vil aldrig forekomme i Kolding igen. Aldrig i livet, siger hun.