TV der bevæger dig

Kommune nedlægger 141 stillinger

Kolding Kommune har som en konsekvens af et stramt budget valgt at skære i medarbejderstaben.

Arkivfoto Foto: Jakob Schjødt Pedersen

Der skal spares i Kolding Kommune. Pengene er små de kommende fire år, hvor der bliver omkring 170 mio. kroner mindre til servicen.

30 af millionerne er allerede fundet på socialområdet, og nu varsler kommunen, at 141 stillinger vil blive nedlagt som en konsekvens af det stramme budget for 2020.

Kolding Kommune er en stor arbejdsplads med omkring 7.500 ansatte. De 141 stillinger fordeler sig mellem medarbejdere, der er varslet afsked, og ledige stillinger, der ikke bliver genbesat. Hovedparten er fuldtidsstillinger, men tallet dækker også over eksempelvis ungarbejdere, der arbejder ganske få timer.

Tallet på de 141 stillinger er ikke endeligt, idet der de kommende to-tre uger er såkaldt partshøring, hvor de forskellige faggrupper skal inddrages.

Afskedigelserne rammer bredt ud over kommunens afdelinger, dog med en lille overvægt til administrationen.

Kommunaldirektør Thomas Boe oplyser til TV SYD, at de 141 nedlagte stillinger kommer til at berøre 109 ansatte, idet 32 af stillingerne i forvejen var ubesatte.

- De 109 personer har fået en varsling enten i sidste eller i denne uge. Den kommende partshøring kan dog ændre tallet en smule, siger han.

Kommunaldirektøren kan ikke garantere, at der ikke kommer flere afskedigelser i nær fremtid.

- Nu vil vi lade det være op til institutioner, om de med egenbetaling vil fortsætte med køkkenhjælp i institutioner. Hvis forældrebestyrelserne siger, at det skal der ikke, skal jeg jo afskedige igen, siger Thomas Boe til TV SYD.