Kommune opgiver at fjerne ukrudt med gasbrænder - årsagen er krav om brandvagt

Da Kolding Kommunes forsikringsselskab kræver, der står en brandvagt under og en hel time efter ukrudtsbrænding, stopper kommunen helt for ukrudtsbekæmpelse med gas.

Kolding Kommune stopper nu helt for ukrudtsbekæmpelse med gas.

Årsagen er, at kommunes forsikringsselskab kræver, at der skal stå brandvagter under og en time efter ukrudtsbrænding, uanset, hvor ukrudtsbrændingen foregår.

- Vi må gerne bruge gasbrænding i ukrudtsbekæmpelse, men hvis der ikke er en vagt på som foreskrevet, så vil forsikringen ikke dække for eventuelle skader, hvis uheldet skulle være ude. Derfor er vi stoppet med den måde at fjerne ukrudt på, fortæller Martin Sejersgaard, områdechef ved Kolding Kommune til TV SYD.

quote

Ukrudtsbrænding er en effektiv metode til at bekæmpe forskelligt ukrudt på, og derfor er det ærgerligt, at vi må stoppe med brugen. Men kravet om brandvagterne betyder, at det ville blive tre gange så dyrt som i dag, og det hænger ganske enkelt ikke sammen.

Martin Sejersgaard, områdechef, Kolding Kommune

Kolding Kommune skal nu finde alternative metoder til at bekæmpe ukrudt. Kravet om brandvagter betyder, at det ganske enkelt bliver for dyrt at benytte ukrudtsbrændere, og kommunen skal nu finde alternative metoder til at bekæmpe ukrudt.

 - Ukrudtsbrænding er en effektiv metode til at bekæmpe forskelligt ukrudt på, og derfor er det ærgerligt, at vi må stoppe med brugen. Men kravet om brandvagterne betyder, at det ville blive tre gange så dyrt som i dag, og det hænger ganske enkelt ikke sammen, forklarer Martin Sejersgaard fra By- og Udviklingsforvaltningen.

Forsikringsselskabets krav sker i kølvandet på de alvorlige ulykker i Aabenraa og Aalborg, hvor ukrudtsbrændere tændte ild til bygninger med store skader til følge.

Kommunen vil i stedet for brænding, sprøjte med organiske fedtsyrer. En metode, som er lidt dyrere end gasbrænding, og mindre effektiv især i regnvejr.