Kommune tilbyder vaccination til 7.500 ansatte

I Kolding har kommunen afsat 500.000 kroner til influenzavaccination. Derfor bliver alle kommunens 7.500 medarbejdere tilbudt at blive vaccineret.

- Corona og influenza er en rigtig dårlig cocktail.

Sådan lyder det fra Kolding Kommunes borgmester, Jørn Pedersen fra Venstre, som derfor tilbyder alle kommunens 7.500 ansatte en influenzavaccination.

Førhen har tilbuddet kun været gældende hos sundheds- og plejepersonale, men borgmesteren mener, at det er fornuftigt at brede tilbuddet ud til alle i kommunen.

quote

Corona og influenza er en rigtig dårlig cocktail.

Jørn Pedersen, borgmester i Kolding, Venstre

- Det giver rigtig god mening at tilbyde vaccine til alle ansatte i kommunen. Sundhedspersonale er blevet tilbudt og bliver det også nu. Sundhedsmyndighederne har meldt ud, at det faktisk er en rigtig god idé, og derfor tilbyder vi nu her i kommunen, at alle kan få en vaccine, siger borgmesteren.

Kommunen har afsat 500.000 kroner til vaccination af kommunens medarbejdere.

17.600 stik

Det er ikke kun de kommunalt ansatte i Kolding Kommune, som kan få en influenzavaccination. Den selvstændige erhvervsdrivende Nils Kristian Lind fra Kolding får hvert år en vaccination. Så da apoteker over hele landet torsdag åbnede dørene til den årlige influenzavaccination, var Nils Kristian Lind inde at få et lille stik i armen. 

- Jeg er sådan en, som influenzaen bider på, så når jeg får vaccinen, så plejer det at virke. Jeg kan jo ikke være 100 procent sikret, men det er en dejlig sikkerhed at have, så jeg er tryg, siger han.

quote

Jeg håber, tilbuddet kan fortsætte fremover

Jørn Pedersen, borgmester i Kolding, Venstre

Torsdag begyndte sæsonen for influenzavaccinationer, og ifølge Danmarks Apotekerforening havde der på den første dag været 17.600 danskere forbi 381 af landets apoteker, der tilbyder vaccine.

Det er en stigning på 140 procent sammenlignet med sidste år, og hos formanden for Praktiserende Lægers Organisation i Syddanmark, Peter Barkholt, giver det god mening at lade sig influenzavaccinere set i lyset af covid-19.

- Det giver ekstra god mening at tage imod en vaccination nu. Jo flere der er vaccineret, jo bedre får man brudt smittekæderne - også i forhold til influenza. Det er jo særlig godt i denne tid, hvor vi jo har mange bekymringer om coronasituationen, siger han.

Tilbud vender tilbage

I Kolding Kommune vil borgmester Jørn Pedersen ikke udelukke, at tilbuddet til kommunens ansatte om et lille stik i armen kan vende tilbage næste år.

- Jeg tror, at hvis tilbuddet bliver taget godt imod, hvorfor skulle vi så ikke fortsætte og lade det være et personalegode også? Jeg håber, tilbuddet kan fortsætte fremover, men det er selvfølgelig coronaen, der gør at vi tager skridtet nu, siger han.

Det er muligt, ifølge Danmarks Apotekerforening, at få en influenzavaccination indtil den 15. januar på et af de 381 apoteker, der tilbyder vaccination.