Kommune vil ikke udbetale sygedagpenge trods dom

117 borgere i Kolding får ikke deres sygedagpenge tilbage, selvom dagpengene er frataget borgerne på et forkert grundlag.

Borgere, der før november 2012 har fået frataget deres sygepenge på et forkert grundlag, får ikke pengene tilbage. Det har et flertal i arbejdsmarkedsudvalget i Kolding byråd besluttet onsdag.

Det får nu SF's folketingskandidat Karina Lorentzen Dehnhardt til at gå ind i sagen.

-Det er dog det styggeste. Først fratager Kolding Kommune syge borgere deres penge, trækker sagen i langdrag, hvorefter et borgerligt flertal vælger at bruge en forældelsesfrist for at undgå at betale borgerne deres penge tilbage, selvom der er faldet dom om at de skal, skriver SF´s folketingskandidat Karina Lorentzen Dehnhardt i en pressemeddelelse til TV SYD.

Hun har fået SF på  Christiansborg til at rejse sagen overfor social- og indenrigsminister Karen Ellemann (V) og justitsminister Søren Pind (V).

-Det kan simpelthen ikke passe, at kommunen og politikerne kan behandle syge mennesker sådan. Borgerne skal have deres penge igen. Hvis dette er lovligt, så må loven laves om, skriver Karina Lorentzen Dehnhardt.

Folketingsmedlem Christian Rabjerg Madsen (S) går også ind i sagen med spørgsmål til social- og indenrigsministeren.

- Det er både forkert og kynisk, at det borgerlige flertal bestående af V og K i Kolding Kommunes byråd ser stort på højesteretsdom, og undlader at udbetale de sygedagpenge, som syge borgere i Kolding har højesterets ord for, er deres, skriver Christian Rabjerg Madsen i en pressemeddelse til TV SYD.

Koldings borgmester Jørn Pedersen (V) ønsker ikke på nuværende tidspunkt at kommentere beslutningen, da han ikke kender alle detaljerne i sagen. Disse får han forelagt på et Økonomiudvalgsmøde i næste uge.  

Det betyder det for Kolding Kommune:

Højesterets dom kort: