Kongeskibet øver indsejling i fjord

Kongeskibet Dannebrog sejler i dag ind i Kolding Fjord. En indsejling som Kongernes Samling vil gøre tilgængelig for alle.

Har du nogensinde drømt om at opleve verden som royal? Nu får du snart muligheden.

I anledning af at Kongeskibet i dag er på rutine- og øvelsessejlads i Kolding Fjord, vil der blive filmet fra skibets dæk. 

Det er Kongernes Samling, der helt ekstraordinært har fået muligheden for at komme ombord på skibet og filme indsejlingen fra de royales perspektiv. Optagelserne skal bruges til en kommende udstilling om Kongeskibet Dannebrog på Koldinghus til næste år.

- Udstillingen skal være en 1:1 oplevelse af Kongeskibet og give gæsterne en fornemmelse af, hvordan skibet ser ud, og hvordan det føles at være ombord, siger Thomas Thulstrup, der er museumsdirektør på Kongernes Samling.

quote

Man skal gå derfra med en fornemmelse af, at skibet også er et privat hjem for en familie og en arbejdsplads

Thomas Thulstrup, museumsdirektør

Hjem og arbejdsplads

Til februar næste år forvandles Ruinsalen på Koldinghus til Kongeskibet Dannebrog, og hver etage vil blive en del af skibet. Nederste etage kommer til at forestille maskinrummet. Ovenover skal kabyssen indrettes, så gæster kan opleve, hvordan mandskabet spiser og sover, når de er på togt.

Som en del af udstillingen vil filmoptagelserne fra indsejlingen i dag blive projekteret op væggene, så publikum kan få en fornemmelse af, hvordan det er for dronningen og resten af kongehuset, når skibet anløber en havn.

- Man skal gå derfra med en fornemmelse af, at skibet også er et privat hjem for en familie og en arbejdsplads og en uddannelsesinstitution, siger Thomas Thulstrup.

Spot skibet i eftermiddag

Kongeskibet Dannebrog afholder løbende øvelsessejladser, når kongefamilien ikke er ombord. Det er med det formål at øve de nye søfolk i indsejlinger og samtidig skabe endnu mere rutine for de rutinerede.

Tirsdag morgen sejlede Kongeskibet Dannebrog fra Aarhus Havn, og omkring klokken 16 anløb det Kolding Havn.

Det blev filmet af fotograf Steen Pedersen. Se videoen herunder.

Kongeskibet Dannebrog forlader efter planen Kolding Havn igen onsdag formiddag. Ingen medlemmer af kongefamilien er ombord.