TV der bevæger dig

Kørsel med to elever: 530.000 kr.

Kolding Kommune har betalt over en halv million for at køre to elever til og fra skole i Sdr. Bjert. Men det er slut nu. Næste år skal eleverne køre i taxa.

Kolding Kommune har betalt Sydtrafik over en halv million for en busrute, som ofte kun har haft to skole-elever som passagerer.

Kolding har betalt Sydtrafik 538.000 kr. for at køre med rute 530, som forbinder agtrup med bl.a. Sdr. Bjert, Bjert Strand og Binderup Strand.

Men en tælling fra efteråret viser, at der kun var fire påstigninger per dag fordelt på to afgange. Med andre ord er to elever steget på om morgenen og igen efter skoletid, skriver JydskeVestkysten.

Til næste skoleår har fire elever søgt om gratis skolekort. Og selv om de ville være en fordobling af passagertallet, anbefaler kommunens trafikafdeling, at busrute 530 nedlægges. Politikerne overveje at indføre en flextur-ordning til andre end skolebørnene.

- De fire skolebørn er jo berettigede til transport. Men hvis de får en taxa tildelt, er det langt billigere, forklarer trafikplanlægger Karina Mortensen fra trafikafdelingen, som anslår, at den årlige taxaudgift vil være cirka 240.000 kroner.

Mest sete på tvsyd.dk