TV der bevæger dig

Kraftig industribrand antænder landejendom ved Kolding

Flammerne udsender voldsom varme, og brandvæsnet lader bygningen brænde ned til grunden.

00:21

Branden var så voldsom, at brandfolkene lod bygningen udbrænde. (Foto: LLN Press).

1 af 2

En kraftig brand hærger natten til lørdag en industribygning nord for Kolding, hvor det lokale brandvæsen er massivt til stede.

- Det er en lagerbygning, der er gået ild i. Det er fuldstændig overtændt, og der har været kraftig varmeudvikling, lyder det fra vagtchef Bent Hedeager Nielsen fra Sydøstjyllands Politi.

Branden er så kraftig, at en landejendom tæt ved også blev antændt af flammerne. Der er dog kun sket mindre brandskader på ejendommen, og der er ikke fare for hverken mennesker eller dyr, siger politiet.

Den 400 kvadratmeter store lagerbygning ligger på Dons Byvej tæt ved den lille by Almind og bliver til dagligt brugt af en tømmervirksomhed og et gulvfirma.

Kolding Brandvæsen har efter flere timer fået kontrol over branden, der brød ud kort før klokken 2. Men af miljømæssige hensyn lader man lagerhallen brænde ned til grunden.

- Der er nogle kemikalier i bygningen - noget acetone, gulvlak og sådan noget. Så det er faktisk bedst, at det får lov til at brænde i stedet for at hælde vand på, så det siver ned i undergrunden, siger vagtchefen.

En enkelt familie i en naboejendom er blevet evakueret, da røgen fra branden drev hen over deres hjem.

Brandårsagen er endnu ukendt, og teknikere skal undersøge bygningen, når flammerne engang er gået ud.