Kritik af ghettolisten: Absurd kriterium

I morgen udkommer ghettolisten for ottende gang. En af familierne, der bor i et område på listen, kritiserer et af kriterierne.

I Raha Ali Ulusows stue står tre studenterhuer udstillet, fordi hun er stolt af sine børn. Tre af dem er i gang med en videregående uddannelse, mens én stadig går i gymnasiet.

Familien bor i Skovparken i Kolding, som er på ghettolisten. De giver ikke meget for ét af de kriterier, der placerer Skovparken på listen - nemlig andelen af indvandrere og efterkommere fra ikke-vestlige lande. På trods af familiens uddannelsesniveau, så er familien med til at trække området på ghettolisten, da de er flygtet fra Somalia til Danmark i 1985.

- Hvis jeg skal være helt ærlig, så synes jeg, det er meget absurd, siger Raha Ali Ulusows datter, Samira Mohamud Ahmed, der læser kultur- og sprogmødestudier og psykologi på Roskilde Universitet.

Derfor kommer man på ghettolisten

I Skovparken i Kolding er 72 procent af beboerne indvandrere og efterkommere fra ikke-vestlige lande, og derfor tæller de med i beregningerne, uanset hvor højtuddannede de er.

- Det er træls, for de fleste indvandrere her i vores område er ganske almindelige mennesker, som vil have en god fremtid, siger Benny Rasmussen, formand for afdeling 21, Skovparken.

Raha Ali Ulusows familie takkede i første omgang nej til en lejlighed i Skovparken for 16 år siden.

- Jeg havde den mentalitet, at jeg gerne ville have, at mine børn blev en del af det danske samfund, siger Raha Ali Ulusow. De flyttede alligevel ind i Skovparken på grund af lejlighedens størrelse og det har de ikke fortrudt.

- Det er et dejligt sted, siger Raha Ali Ulusows.

I morgen udgiver Transport-, Bygnings- og Boligministeriet ghettolisten for ottende gang.

I Odense har de to kvarterer på ghettolisten - i hvertfald indtil i morgen - og de er begyndt at bruge nogle andre kriterier, når de tildeler lejligheder til folk i de kvarterer. Dem, der allerede har et job, kommer forrest i køen. Det fortæller rådmand Steen Møller. Hør hvad han siger her: