TV der bevæger dig

Kronprinsen indvier det nye akutsygehus i Kolding

Kronprins Frederik har sagt ja til at foretage den officielle indvielse af det nye akutsygehus i Kolding. Det sker næste torsdag.

Kronprins Frederik klipper næste torsdag snoren ved indvielsen af det nye akutsygehus i Kolding. Her er han fanget i højt humør ved en tidligere snore-klipning. Foto: Scanpix

Torsdag den 24. november kl. 11 foretages den officielle indvielse af det nye Kolding Sygehus.  Kronprins Frederik har sagt ja til at deltage og forestå indvielsen.
Kolding Sygehus er på indvielsesdagen i drift, ligesom sygehuset har været alle dage i de seks år, som byggeriet har stået på.

- Det er med stor glæde og forventning, at vi ser frem til indvielsen af Kolding Sygehus med deltagelse af kronprinsen. Kolding Sygehus er Trekantsområdets nye store akutsygehus og med det færdige resultat har borgerne fået et moderne sygehus i absolut topklasse, som vi er meget stolte af, siger regionsrådsformand i Region Syddanmark, Stephanie Lose (V) i en pressemeddelelse om kronprinsens deltagelse i indvielsen.

 

Fakta om det nye akutsygehus i Kolding

Kolding Sygehus er Trekantområdets nye store akutsygehus med et optageområde på 300.000 indbyggere. Kolding Sygehus er blevet end tredjedel større. 27.965 eksisterende kvadratmeter er blevet ombygget, mens der er bygget 33.500 nye kvadratmeter til. 
Der er etableret en helikopterlandingsplads.
Den nye sengebygning er 26 meter høj – og når op i 9 etagers højde. Her er der udsigt over byen og Kolding Fjord.
I bygningen er der 202 sengepladser, hvor patienterne har enestuer med eget toilet og bad. Den huser også et daghospital. Sengebygningen vejer 30.000 tons, så der er lagt et godt fundament med godt 200 pæle. ​