Krukker bliver væltet hver weekend - nu fjernes de

Hver weekend bliver der lavet hærværk i Kolding midtby. Nogen vælger at vælte byens store krukker. Nu har Cityforeningen og butiksejerne fået nok.

Kæmpestore blomsterkrukker skulle udsmykke gågaden i Kolding. Men de har haft den modsatte effekt. Folk i weekendens natteliv bliver ved med at vælte krukkerne, så der ligger jord uden for butikkerne.

quote

Jeg har det meget skidt, for jeg føler, at på et tidspunkt er vi nok nødt til at give op over for de vandalister.

Arne Jeppesen, butiksejer. 

- Jeg har det meget skidt, for jeg føler, at på et tidspunkt er vi nok nødt til at give op over for de vandalister, siger Arne Jeppesen, butiksejer, til TV SYD.

Arne Jeppesen har en butik i Søndergade, og bare i den gade er der seks væltede krukker efter weekenden. Han er træt af, at byen igen og igen bliver udsat for hærværk.

- Over 70 procent af de kunder, der kommer ind i butikken, de kommenterer det. Alle sammen har det samme budskab, og det er, at det er træls og tragisk, siger Arne Jeppesen.

City Kolding har fået krukkerne til Kolding. Foreningen ønskede, at de skulle forskønne gaderne. Men nu er de nødt til at fjerne dem, for indtil videre har det kostet mere end 200.000 kroner at få krukkerne ned i byen, vedligeholde dem og rejse dem, hver gang de vælter.

- Vi fjerner dem, fordi vi ikke har råd til lade dem stå, som de står nu. Og så håber vi, at vi kan finde en løsning, så de kan stå her fast. Jeg ville være ked af at give op, siger Mette Schumacher, formand for City Kolding, til TV SYD.