Kulilteforgiftning sender otte på hospitalet

Kulilte fra en defekt udledning af overskudsgasser fra et gasfyr sendte onsdag aften et ældre ægtepar og fire redningsfolk samt to politifolk på hospital med kulilteforgiftning.

Det var et par af ægteparrets familiemedlemmer, der klokken 21.05 onsdag aften henvendte sig til politiet, da de syntes at parret, der er 64 og 73 år, lød "underlige" i telefonen. 

Ægteparret bor i et hus i Almind mellem Vejle og Kolding.
Ægteparret bor i et hus i Almind mellem Vejle og Kolding.
quote

Da vi kom ud til huset i Almind, kunne vi konstatere, at ægteparret ganske rigtige var konfuse. Vores folk fandt frem til, at det skyldtes kulilteforgiftning, som stammede fra husets gasfyr.

Henrik Dam, vagtchef, Sydøstjyllands Politi

- Da vi kom ud til huset i Almind, kunne vi konstatere, at ægteparret ganske rigtigt var konfuse. Vores folk fandt frem til, at det skyldtes kulilteforgiftning, som stammede fra husets gasfyr. Vi fik de to sendt til behandling på sygehuset i Kolding. Undervejs blev fire ambulancereddere og to politifolk også dårligt tilpasse og måtte til behandling, oplyser vagtchef Henrik Dam, Sydøstjyllands Politi, torsdag morgen til TV SYD.

Ægteparret blev i nat overført til videre behandling på Rigshospitalet, mens de fire ambulancereddere og de to politifolk fortsat behandles på Kolding Sygehus, hvor de får tilført ilt.

Ifølge politiet har ægteparret været udsat for kulilteforgiftningen i flere dage. Langvarig kulilteforgiftning minder om dykkersyge - og kræver behandling bl.a. ved ophold i trykkammer, hvilket kan ske på Rigspolitiet.

Da fejlen ligger i gasfyrets udledning af affaldsgasser efter forbrændingen, har der ikke været tale om eksplosionsfare.