TV der bevæger dig

Lærer-lockout gav 40 nye stillinger

Lærer-lockouten er medvirkende til, at Kolding Kommune ansætter 75 nye lærere til det kommende skoleår. 64 er ansat på ordinære vilkår, mens 11 er ansat i vikariater.

Lærerlockouten betyder, at 40 nye lærere har fået job i Kolding. (Arkiv)

Omkring 40 af de nye stillinger er opslået som følge af forårets lockout på skole-området. Kolding besluttet meget hurtigt, at den løn, som blev sparet under lockouten - ca. 22 mio. kr. - skulle bruges til at give eleverne de timer, de havde mistet.

De øvrige ca 35 stillinger svarer til den normale udskiftning som følge af pensioneringer, barsel og flytninger.

Vindersituation

- Det er en rigtig vindersituation, siger børne- og uddannelsesdirektør Ib Hansen. Det er dejligt, at vi som kommune kan medvirke til, at de mange unge lærere, der brænder efter at komme i gang i folkeskolen nu har fået mulighed for det. Det er godt for lærerne. Det er godt for skolerne, som får en god kombination af erfarne lærere og nye lærere. Og det er ikke mindst godt for eleverne. En kombination af dygtige og rutinerede lærere og nye lærere med lyst til at afprøve sig selv og nye metoder er en rigtig god cocktail i forhold til elevernes dannelse og læring, mener børne- og uddannelsesdirektøren.