TV der bevæger dig

Landmænd sætter ø-mærker på markerne

Ø-mærket er ikke længere kun for de økologiske fødevarer i butikkerne. De økologiske landmænd i Kolding Herreds Landboforening sætter nu også ø-mærkerne op på deres marker.

Økologisk planteavler Lars Kjelde er idémanden bag de økologiske skilte på markerne. Her sætter han det første skilt op. Foto: Niels Juhl.

Det er landmand Lars Kjelde i Vamdrup, som driver økologisk jordbrug, der har fået idéen til at sætte ø-skiltene op på marken. De økologiske landmænd er de første i landet, der skilter med ø-mærker, men den lokale landboforening håber, at idéen vil brede sig til resten af landet.

- Vi er ganske enkelt stolte over at være økologiske producenter, og vi ser frem til, at mange forhåbentlig vil følge vores eksempel og med skilte i marken signalere økologiske afgrøder forude, siger Jens Hansen, som er formand for fokusgruppen Økologi i KHL.

Han tror skiltet får en positiv effekt, fordi det er med til at signalere åbenhed

- Skiltet er en information til forbrugeren og er samtidig et udtryk for den åbenhed, vi økologiske landmænd gerne viser omverdenen, siger Jens Hansen.