Lastbiler var dagens legeplads for indlagte børn

Lastbiler bringer hvert år stor glæde for indlagte børn landet over, når foreningen Lastbiler For Børn kommer forbi.

Foreningen Lastbiler For Børn er en gruppe af frivillige, der har til formål at give hospitalsindlagte børn over hele Danmark en god oplevelse.

Søndag var de på besøg ved Kolding Sygehus, hvor børnene kunne få lov at sidde i lastbilerne, prøve hornene og selv køre med fjernstyrede lastbiler på parkeringspladsen.

quote

Børnene var glade, og jeg sidder med en rigtig rar fornemmelse

Nick Engelsby, lastbilchauffører

Nick Engelsby er en af de chauffører, der var med til arrangementet. Han var spændt på hvordan det ville gå, da han tog afsted i morges.

- Jeg håbede selvfølgelig, at det skulle blive en succes, og det gjorde det. Det overgik faktisk alt forventning. Børnene var glade, og jeg sidder med en rigtig rar fornemmelse, siger en tilfreds Nick Engelsby til TV SYD.

Personalet på sygehuset er også begejstret, når de store lastbiller triller ind.

- For børnene er det et dejligt afbræk. Det kan være en trist tid at være indlagt, og det med at komme ud i den friske luft og opleve nogle ting, det er lidt sjovere end at ligge i en seng, fortæller Rikke Engholm Lund, pædagog på Kolding Sygehus børneafdeling.

Lastbiler For Børn tager rundt til sygehuse landet over med 8-30 lastbiler afhængig af, hvor meget plads sygehusene har. Foreningen er non-profit, men modtager ofte gaver og donationer, som de giver videre til børnene.