Ledige lokkes med millioner

Arbejdsløse på jobkursus i Kolding bliver lokket med millioner af kroner, hvis de investerer i et firma, der anvender såkaldt Multilevel Marketing.

Tilbuddet kommer fra den jobkonsulent, der underviser de ledige i at finde et job. Det kan TV 2 Nyhederne afsløre.

Jobkonsulenten kalder sig livs- og forretningscoach, og hun arbejder for firmaet job.dk, der afholder jobkurser for landets kommuner. Men derudover forsøger hun for egen vindings skyld at hverve ledige til firmaet Nu Skin.

Nu Skin fungerer ved hjælp af Multi Level Marketing, hvor man tjener penge på at hverve andre sælgere. Man får ganske enkelt en procentdel af deres fremtidige omsætning.

Det er en lovlig forretningsmodel, som minder om de berygtede pyramidespil.Få hende med på holdet.

Langt ude

En af de ledige på kurset er Christina Laursen, der får at vide, at hun kan investere 7.000 kroner og blive distributør af Nu Skins produkter under jobkonsulentens ledelse. Og hendes underviser er meget ivrig for at få hende "med på holdet".

Hun holder en række møder med Christina Laursen, hvor hun fortæller hende om firmaet og viser hende præsentationsvideoer.

Underviseren siger bl.a. til Christina Laursen: "Det handler om, at jeg skal vælge, hvem jeg vil give muligheden for at blive millionær sammen med mig".

- Jeg fik at vide, at det kun var mig, der fik tilbuddet og at jeg ikke måtte sige det til de andre, siger Christina Laursen til TV 2 Nyhederne.

-Jeg synes, det er langt ude - det synes jeg virkelig, at det er. Det er jo ikke det hendes job går ud. Det går ud på at hjælpe os med at få et rigtigt arbejde - og ikke noget hun selv kan tjene noget på, siger hun videre.

Ifølge markedsføringsloven er det ulovligt at stille folk urealistiske indtjeningsmuligheder i udsigt.