TV der bevæger dig

Legoklodser skaber fremtidens landbrug

I den lille by Bjert udenfor Kolding bliver fremtidens robotter til de økologiske landbrug til. Ved hjælp af en god fantasi, et godt designtalent og legoklodser.

01:35

Før de store robotter går fra papir til virkelighed, bygger Keld Bertelsen dem altid i LEGO. På den måde får han en fornemmelse af funktionalitet og design.

Foto: Kjeld Jensen

1 af 4

Keld Bertelsen er manden bag de topmoderne robotter.

Han begyndte sin design-karriere hos Lego, da han som 17-årig fik muligheden for at designe produkter til deres Tecnic-serie.

Siden er størrelsen på produkterne vokset betragteligt, men udgangspunktet er det samme: Legoklodser.

Tophemmelige designs til robotter

Siden Keld Bertelsen begyndte på Lego, har han taget en designeruddannelse på designskolen i Kolding. Hans eksamensprojekt var en landbrugsmaskine og siden er det gået slag i slag.

I dag har han både kontor i hjemmet i Bjert og i Viborg, hvor han residerer sammen med landbrugsbranchens førende udviklere.

Hans nyeste projekter er så hemmelige, at han ikke engang må vise skitserne frem - og hans samarbejdspartnere skal skrive under på, at de ikke fortæller andre om det, de har set. Sådan er det, når man er firstmoover og opfinder og designer til fremtidens erhverv.

Se mere 19.30 og i 'Naboer'

Klokken 15.00 og 19.55 besøger 'Naboer' Keld Bertelsen og får historien om hans noget usædvanlige karriere.
Du kan også møde ham i vores nyhedsudsendelse klokken 19.30.