Lettere at læse dagsordener

Kolding Kommune vil gøre det lettere at læse de dagsordener, som i dag kan opleves som uoverskuelige og svært forståelige.

Byrådet har vedtaget, at alle dagsordener til byrådet og de politiske udvalg - og referaterne - skal indledes med et resume, som i et letforståeligt sprog forklarer, hvad en sag handler om.

Sprogkursus

- Den tekst, som skrives, skal kunne læses og bruges af andre, som ikke nødvendigvis har de samme faglige forudsætninger som de, der skriver. Derfor skal der blandt andet luges ud i de indforståede fagudtryk og de lange sætninger, siger viceborgmester Søren Rasmussen (DF).

Efter vinterferien skal de kommunalt ansatte, som arbejder med at skrive dagsordener og referater på et kursus i "det gode sprog".

Bilag på nettet

- Et andet nyt tiltag er at gøre de bilag, som er hører til en dagsorden, tilgængelige på nettet. Det betyder, at borgere og andre interesserede ikke længere behøver kontakte kommunen, hvis de gerne vil have adgang til et bilag. I stedet kan borgerne hente bilagene på nettet. Det vil være en klar demokratisk forbedring, siger Søren Rasmussen.