Lille lokalavis snød de store...

Udenrigsminister Villy Søvndal (SF) holder smøg-trangen på afstand ved at spise nødder og lakrids. Det var historien, som Bjert-Stenderup Avis break'ede foran alle de store medier.

Bjert-Stenderup Avis udkommer 11 gange om året i 1600 eksemplarer.

TV SYD har besøgt den lille avis med det store scoop.

Bjert-Stenderup Avis var det eneste medie, der fik lov at besøge udenrigsministeren, mens han lå i sygesengen på Rigshospitalet.

Han har taet konsekvensen af den blodprop, som ramte ham i sidste måned - og han siger til den lille lokal-avis:

- Folk i Bjert kommer ikke til at se mig med en smøg i munden mere, men løbeturene må og skal jeg fortsætte med, fortæller Villy Søvndal til avisen, der fik adgang til ministeren, der lå på enestue på Rigshospitalets 13. etage.

Udskrevet efter fem dage

Villy Søvndal blev udskrevet fra Rigshospitalet den 27. oktober - fem dage efter operationen, og skal tage den med ro et par uger efter. Det vil sige den næste uge med.

Han har måttet aflyse nogle ture, men en del arbejde kan også laves hjemmefra. Ifølge avisen regner Villy Søvndal med, at han hurtigt kan passe sit travle udenrigsministerjob med fuld styrke.

Søvndal roser det danske sundhedsvæsen.

- Jeg oplevede virkeligt, hvor hurtigt og effektivt beredskabet virkede, da vi fra bilen ringede efter en ambulance.

- Da vi ankom til Riget, var der sendt billeder, taget blodprøver og andre ting i ambulancen, så man på operationsstuen var klar til det, der skulle gøres, siger Villy Søvndal til Bjert-Stenderup Avis.

Velfungerende

Søvndal slår fast, at det er tiden og effektiviteten, der afgør, hvor mange men man efterfølgende kan få af en blodprop i hjertet.

- Og her oplevede jeg virkelig, at alle vidste, hvad de skulle gøre og var klar. Jeg er glad og taknemmelig for, at vi har et så velfungerende sundhedsvæsen, siger Søvndal.

Villy Søvndal betror avisen, at han spiser nødder og lakrids for at holde smøgtrangen på afstand.

Gennemslagskraft

Og hjemme i Sdr. Bjert har sygebesøget vakt opsigt.

Bjert-Stenderup Avis skrives af fritidsreporter Per Bertelsen. Han var i København i anden anledning, men inviterede sig selv på besøg hos Villy på Rigshospitalet.

Per Bertelsen er lærer til hverdag og er overrasket over den lille lokalavis pludselige gennemslagskraft. Lokalavisen er siden blevet citeret vidt og bredt.

Billedet af Villy i sygesengen har været efterspurgt af en snes store aviser.

- Men vi har sagt nej til alle, fortæller redaktør Svend Rørbæk her til aften. Af principielle grunde.

Men Ekstra Bladet har mandag snuppet billedet fra avisens hjemmeside.

- Det har vi skrevet til dem og sagt, at vi ikke vil finde os i. Og de har accepteret at betale 2000 kr. plus moms - til Hjerteforeningen. Så på den måde har vi fået lidt penge ind for det.

TV SYD nævnte ved en fejl, at en række store aviser havde købt billedet. Det er en misforståelse.