Lokalsamfund skaffede penge til ny legeplads

På Skanderup-Hjarup Forbundsskole havde de udsigt til at miste deres legeplads, fordi den var i alt for dårlig stand. Men så tog de sagen i egen hånd.

Resultatet af lokalsamfundets og skolens slid blev indviet fredag, hvor en helt ny legeplads så dagens lys.

Skolens gamle trælegeplads havde set bedre dage, og Kolding Kommune ville ikke betale for en helt ny legeplads. Derfor måtte forældre, skole og elever selv skaffe midlerne, hvis de ville have en ny legeplads.

- I stedet for at skulle løbe det traditionelle motionsløb to år i træk på skolernes motionsdag, så har eleverne løbet et såkaldt sponsorløb, siger medlem af skolebestyrelsen i Skanderup-Hjarup, Regitta Vang Møller Kjær, til TV SYD.

quote

De er superglade for den, og taler om den, når de kommer hjem. Man får også noget ejerskab, når man selv har været med til at kæmpe for den.

Regitta Vang Møller Kjær, medlem, skolebestyrelsen, Skanderup-Hjarup Forbundsskole

På den måde fik de forældre og lokale virksomheder til at støtte projektet.

- Hver eneste gang, vi løb 300 meter, så skulle vi sætte en streg – og så skulle de give så mange penge, som de havde skrevet, forklarer Magnus Fagan, der er elev på skolen.

Eleverne fik samlet over 150.000 kroner ind på de to sponsorløb, og derudover kom et tilskud fra Kolding Kommune.

Så nu eleverne igen boltre sig på en ny og lækker legeplads.

- De er superglade for den, og taler om den, når de kommer hjem. Man får også noget ejerskab, når man selv har været med til at kæmpe for den, slutter Regitta Vang Møller Kjær.

Den nye legeplads holder meget længere end den gamle, da den er bygget i mere robuste materialer.