Lovændring betyder hundredevis af nye arbejdspladser

Onsdag blev ændringsforslaget til Planloven fremsat i Folketinget. Det vækker lokal glæde, hvis lovforslaget bliver vedtaget.

Ændringen af Planloven har været diskuteret længe – og nogle steder har det været en hindring for udviklingen af lokalområdet, blandt andet i Kolding.

- Det er med en vis form for spænding, vi venter på, at Planloven skal komme i gang, siger fungerende kommunaldirektør i Kolding Kommune, Thomas Boe, til TV SYD.

For overfor et af de mest besøgte storcentre i Danmark, Kolding Storcenter, ligger en stor pløjemark, som kan blive meget attraktiv for kommunen. Men det forhindrer Planloven.

quote

Så snart vi får lov til at bygge og får butikkerne op at stå, så regner vi med, at det betyder ca. 200 arbejdspladser.

Thomas Boe, fungerende kommunaldirektør, Kolding Kommune

Som det er i dag, må der kun sælges varer, der er særligt pladskrævende - f.eks. biler, campingvogne eller byggemarkeder. Men der må ikke sælges f.eks. sko, tøj eller fødevarer, som de gør i stor stil på den anden side af vejen. Hvis lovforslaget bliver vedtaget, så vil den såkaldte Danfossgrund få samme status som Kolding Storcenter.

- Så snart vi får lov til at bygge og får butikkerne op at stå, så regner vi med, at det betyder ca. 200 arbejdspladser, forklarer Thomas Boe. 

Danfossgrunden overfor Kolding Storcenter er meget attraktiv - en ændring i planloven giver nu grønt lys for en masse nyt byggeri.
Danfossgrunden overfor Kolding Storcenter er meget attraktiv - en ændring i planloven giver nu grønt lys for en masse nyt byggeri.

Foreløbig er der konkrete planer om en stor Bauhausbutik på den ene del af den 80.000 kvadratmeter store grund. Grunden er attraktiv, for alle vil gerne have del i de mange kunder fra Kolding Storcenter.

- Der kan være bygget færdigt på grunden i løbet af et par år – hvis vi får lov, slutter Thomas Boe.

Ændringsforslaget har været i høring hos alle relevante organisationer og myndigheder siden 9. juni 2016, hvor der blev indgået en politisk aftale mellem den daværende regering, Dansk Folkeparti, Konservative og Socialdemokratiet om ændringer af planloven.

Lovforslaget førstebehandles torsdag den 2. februar i Folketingssalen.

Du kan læse hele lovforslaget på Folketingets hjemmeside.

Hovedelementerne i ændringen af Planloven

1. Nye udviklingsmuligheder med fortsat bevarelse af kystnærhedszonen (og strandbeskyttelseslinjen).
2. Nye udviklingsmuligheder i landdistrikter og for produktion.
3. Bedre udviklingsmuligheder for detailhandel.
4. Friere rammer, investeringer og administrative lettelser.
5. Almene boliger og byudvikling m.v.
6. Andre initiativer (luftfart, biobrændstof, landsbyer, turisme og oplevelsesøkonomi, fremtidens produktionssamfund).