Lukker tre uddannelser i Kolding

Syddansk Universitet besluttede tirsdag eftermiddag at lukke tre humanistiske uddannelser i Kolding. Til gengæld får byen bl.a. to nye uddannelser inden for design.

Det betyder, at de studerende på engelsk, dansk og historie fra næste sommer skal fortsætte deres studier i Odense.

Berører 250 studerende

- Beslutningen er ikke kun sket ud fra hensynet til universitets økonomi, oplyser rektor Jens Oddershede i en kommentar til lukningen der berører 250 studerende. For universitetet handler det i høj grad også om at skabe et endnu bedre undervisnings- og forskningsmiljø.

I stedet for de fag, der nu rykker til Odense, flytter bibliotekskundskab og videnskommunikation fra Odense til Campus Kolding. Derudover kommer der to nye designuddannelser til Kolding.

Nye uddannelser

Universitetet arbejder for  øjeblikket med nye humanistiske uddannelser med fokus på design. F.eks. museumsdesign og digital formidling.

De endelige designuddannelser vil blive fastlagt efter en dialog med Designskolen Kolding med henblik på i fællesskab mellem de to institutioner at markedsføre Kolding som knudepunkt for uddannelser og forskning inden for design. 

Bliver naboer om to år

Et nyt design-brand for SDU i Kolding vil ikke mindst blive tydeligt fra 2013, hvor universitetet flytter ind i et nydesignet undervisnings- og forskningsmiljø med Designskolen Kolding som nabo.

Samler gymnasielærere

I dag er der knap 250 studerende på engelsk, dansk og historie i Kolding og over 600 på tilsvarende studier i Odense. Foruden de driftsmæssige fordele i at flytte dansk, engelsk og historie fra Kolding til Odense handler det i høj grad også om at skabe et endnu bedre undervisnings- og forskningsmiljø.

- Der er brug for, at vi sikrer de bedste valgmuligheder for de studerende, der ønsker at blive gymnasielærere. En gymnasielæreruddannelse består af to fag, og ved at samle alle fagene i i Odense kan den studerende allerede fra starten af sin uddannelse se hele paletten af valgmuligheder ? både inden for humaniora og på tværs af fakulteter, siger Jens Oddershede.

Fakta:

Syddansk Universitet i Kolding har:
- 22 uddannelser
- 2000 studerende, heraf ca. 1362 på heltid
- 819 af dem er knyttet til samfundsvidenskab, 543 til humaniora
- 237 studerer dansk, engelsk og historie
- Optaget af kandidatstuderende på samfundsvidenskab er steget med 76 procent på fem år. På humaniora er det faldet med 11 procent.