TV der bevæger dig

Malte Strunge gik fra elev til souschef på én dag

Efter en yderst vellykket svendeprøve kunne Malte Strunge både kalde sig udlært tjener og restaurantsouschef på Hotel Koldingfjord.

Malte Strunge har været i lære på Hotel Koldingfjord - og da han er tjener, må han derfor bære mundbind på arbejde lige for tiden. Foto: Alexander Aagaard

Indtil torsdag var Malte Strunge i lære som tjener på Hotel Koldingfjord. Nu er han udlært – endda med fire 12-taller og en guldmedalje – og han fortsætter på hotellet. Samme dag, som han modtog sit svendebrev, fik han også en ansættelse som restaurantsouschef på Hotel Koldingfjord.

- Det er mega angstprovokerende, for nu følger der et kæmpeansvar. Det skal jeg lige ind i, men det bliver rigtig godt. Det er et stort skridt at gå direkte fra at være elev til at blive souschef, men jeg glæder mig vildt meget til det, siger den nyudlærte Malte Strunge.

Jeg tror ofte, folk glemmer lidt, hvad det er for et håndværk, og hvor megen viden der ligger bag - det er jo tre år og fire måneder, vi bruger på uddannelsen.

Malte Strunge, restaurantsouschef på Hotel Koldingfjord.

Ingen tallerkentaxa

Blandt tjenerne går ordet ’tallerkentaxa’ igen. Det er ofte fordommen om, at de udelukkende går frem og tilbage med tallerkner.

- Jeg tror ofte, folk glemmer, hvad det er for et håndværk, og hvor megen viden, der ligger bag - det er jo tre år og fire måneder, vi bruger på uddannelsen. Det håber jeg, vi kan få ændret lidt på, siger han.

For det er netop de mange muligheder og håndværket i tjenerfaget, der får Malte Strunge til at brænde for det, han laver.

Læs også Knæk Cancer 2020: Hvem fortjener en buket blomster?

- Det er alsidigheden, og det, at vi skal kunne så meget. Vi skal selvfølgelig vide noget om mad og vin, men vi skal også kunne rigtig meget med vores gæster. Vi skal kunne meget af det praktiske og lidt gammelt håndværk også, siger Malte Strunge, restaurantsouschef på Hotel Koldingfjord.

Klædt på til fremtiden

Malte Strunges egenskaber kommer ikke kun ham selv til gode. Om mandagen lærer han fra sig til de andre tjenerelever på Hotel Koldingfjord.

- Jeg vil bare gerne give dem noget, få dem lært det, de skal kunne og få dem godt videre i verden, siger han.

Han vil selv gerne læse mere ledelse og komme op ad rangstigen. Og det med weekendarbejde skræmmer ham slet ikke.

- Vi har bare fri på andre tidspunkter, så det måske er weekend tirsdag og onsdag i stedet for fredag og lørdag. Jeg synes bare, det er omstilling og tilvænning, så det er jeg slet ikke bange for, siger Malte Strunge.

Læs også Aflyste julefrokoster rammer restauranter

Mest sete på tvsyd.dk