TV der bevæger dig

Mange protester udsætter afgørelse om grusgrav

Borgerne i Alminde og Viuf må vente til foråret, før Region Syddanmark beslutter, om der skal placeres en grusgrav mellem de to byer.

Borgerne i Almind og Viuf må vente til marts måned næste år, før der falder en afgørelse.

Sagen skulle egentlig have været afgjort inden jul, men fordi Region Syddanmark har modtaget rigtig mange høringssvar i forbindelse med råstofplan 2016, har regionen valgt at udsætte hele planen, så den først kommer til behandling på regionsrådsmødet 27. marts 2017.

- Jeg mener, at alle indsigelser skal gennem en seriøs behandling, og det er vigtig, at vi behandler borgerne ordentligt. Derfor er beslutningen nu blevet udsat, siger Jørn Lehmann Petersen, formand for Udvalget for miljø, råstoffer og forurening i Region Syddanmark til TV SYD.

Samlet har Region Syddanmark modtaget flere hundrede indsigelser og heriblandt også rigtig mange fra borgerne i Almind og Viuf.

Læs også Landsbybeboere fortsætter kamp mod stor grusgrav

- Hvis du pludselig havde udsigt til at få en grusgrav i dit nabolag, så er det forståeligt, at man reagerer, siger Jørgen Lehmann Petersen til TV SYD.

Borgerne i lokalsamfundet ved Kolding har protesteret massivt imod planerne om en grusgrav, fordi de mener, det vil være ødelæggende for udviklingen af de to landsbyer.

Talsmanden for arbejdsgruppen "Nej til grusgrav i Almind-Viuf" Henrik Lindholm siger til TV SYD.

- Vi vælger at se positivt på det. Det er godt, at regionen giver sig tid til at behandle høringssvarene grundigt.

Læs også Beboere i søster-byer: Grusgrav vil splitte os

 

 

 

 

 

Mest sete på tvsyd.dk