Mangel på studieboliger i Kolding

Unge mennesker valfarter til Kolding i løbet af den næste måned for at starte på videregående uddannelser. Men studieboliger er der ikke nok af.

I weekenden fik tusindvis af unge mennesker svar på, hvilket studie de er optaget på her efter sommerferien, så nu kan jagten på en studiebolig så begynde. Men det er tilsyneladende ikke helt nemt at finde en bolig, som er til at betale som studerende – heller ikke i Syd- og Sønderjylland.

Hele 1100 unge mennesker er på vej til Kolding for at starte på en videregående uddannelse her efter sommerferien. Men der er tilsyneladende ikke boliger nok til alle. Og det på trods af at der siden november 2015 er blevet bygget 300 nye studieboliger i byen.

- Mange når ikke at få noget inden studiestart. De kommer til at vente længere tid, siger Torben Nielsen, der er administrator ved StudentKolding, til TV SYD.

I Kolding kan man søge en studiebolig igennem StudentKolding, der er en forening dannet af alle boligorganisationerne i byen. En studiebolig er typisk billigere end almindelige lejeboliger, og det er kun studerende, der kan søge boligerne.

Og boligerne bliver flittigt søgt. Lige nu står 705 unge på venteliste ved StudentKolding. Men ikke alle kan altså forvente at få en permanent bolig inden de skal starte på deres studie i august eller september. Kun dem, som på nuværende tidspunkt bor langt væk fra Kolding, kan vide sig sikre.

- Systemet er bygget sådan op, at dem der bor længst væk, står øverst på ventelisten. Og dem der kan klare sig med at pendle eller måske blive boende hjemme, står sidst på ventelisten, siger Torben Nielsen til TV SYD.

StudentKolding håber på, at de kan tilbyde boliger til så mange studerende som muligt. Men de er forberedt på, at det bliver svært. Derfor har de sikret sig ved at leje boliger ved boligselskaber, som de studerende kan bo i i et par måneder indtil noget andet bliver ledigt.