TV der bevæger dig

Mangler 12 uger: Tvunget væk fra uddannelse

Når dagpengene slutter i morgen, skal Margit Kjær stoppe på sin uddannelse.

02:30

Margit Kjær er tvunget til at droppe sin uddannelse. Foto: Louise Mathilde Johnsen, TV SYD

1 af 2

01:45 Luk video

I morgen dropper Margit Kjær ud af sin uddannelse som rengøringstekniker. Det er hun nødt til, ellers forsvinder hendes levegrundlag. Det sker 12 uger, før hun er færdig med uddannelsen.

- En god jul bliver det da ikke. Jeg synes, det er træls, siger Margit Kjær til TV SYD.

Margit Kjær er nødt til at droppe uddannelsen, fordi hendes dagpenge udløber fredag. I stedet skal hun på arbejdsmarkedsydelse - men så må hun ikke være på uddannelse. Hun skal nemlig på aktiveringskurser.

- Jeg føler ikke, jeg er nået et skridt videre end for et halvt år siden, da jeg startede det hele. Min udsigt til at få uddannelsen ligger stadigt meget fjernt. Det synes jeg ikke er okay.

Hos Margit Kjærs fagforening, Krifa, er man helt uforstående overfor de regler, der betyder, hun nu må droppe sin uddannelse.

- Det kan føre til varigt job, og så kommer man ind med en regel om, hun skal ud i et andet aktiveringsforløb. Og så kan man starte forfra. Det giver simpelthen ikke mening, siger formanden for KRIFA, Søren Fibiger Olesen.

De vil nu have politikerne til at se på reglerne, så folk ikke bliver tvunget væk deres uddannelser for at beholde deres understøttelse.