Marlene Borst Hansen med i radikal ledelse

Det radikale folketingsmedlem Marlene Borst Hansen, valgt i Syddanmark er blevet valgt til at overtage den ledige post i den radikale gruppeledelse efter Christian Friis Bach.

Det er et markant ryk op i det radikale hierarki, den 40-årige radikale politiker tager med den udnævnelse. Samtidig overtager hun de tunge ordførerskaber på sundhed og psykiatri fra Camilla Hersom, som skal være ny gruppeformand.

Det skriver partiet i en pressemeddelelse

Marlene Borst Hansen har således stået allerforrest, da de nye poster skulle fordeles. Ud over det nye ordførerskab, fortsætter hun som både kultur- idræts og udlændingeordfører.

Meget få på Christiansborg har fire så tunge ordførerskaber på en gang, og Marlene Borst erkender da også, at kalenderen allerede er ved at blive fyldt til bristepunktet.

?Jeg får travlt. Ingen tvivl om det, men til gengæld får jeg mulighed for at arbejde med de ting jeg brænder allermest for i politik. Sundhed og psykiatri, udlændinge og kultur. Jeg brænder for at gøre en forskel for mennesker, som ikke har de samme muligheder for at ændre tingene som mig.

Jeg er i politik fordi jeg vil give mennesker frihed til at leve det liv de ønsker. Men for nogen kan misbrug, sygdom, sprogvanskeligheder og andre ting fylde så meget, at friheden kan føles langt væk. Jeg vil bruge min politiske indflydelse til at kæmpe for at flere mennesker føler de kan magte at være ?herre i eget liv? udtaler Marlene Borst Hansen

Lotte Rod der er partiets undervisningsordfører har også fået en ny ordførerrolle. Hun skal fremover ligeledes varetage social og integrationsområdet.