TV der bevæger dig

Måske lange udsigter for åbning af uhelds-bro

Der kan gå helt op til en måned, førend åbningen af det sydgående spor på Jens Holms Vej i Kolding bliver en realitet.

Der kan gå helt op til en måned, førend uheldsbroen i Kolding bliver åbnet helt.

Der er igen togtrafik under broen på Jens Holms Vej, efter et godstog mandag drønede ind i en af betonsøjlerne, der holder broen. Ligeledes er der åbnet for biltrafikken over broen - men kun i det nordgående spor.

Det er nemlig endnu ikke sikkert at åbne det sydgående spor. Vejen, der ligger ved den vigtige indfaldsvej Fynsvej, er et vigtigt trafikknudepunkt i Kolding. Ifølge Kolding kommune bliver vejen dagligt brugt af 17.500 bilister.

Omkørsel skaber kø

Der er skiltet med omkørsel, hvis man kommer kørende fra nord. Her skal bilisterne køre ad Ndr. Ringvej, Vester Ringgade, Tøndervej og Sydbanegade. Omkørslen giver store trafikale problemer i Kolding. Det er endnu usikkert, hvornår der bliver åbnet op for trafik igen.

- Lige nu arbejder vi med to scenarier: En midlertidig løsning, hvor vejen formentligt bliver åbnet om nogle få dage; og en permanent løsning, hvor vejen kan være lukket i helt op til en måned, oplyser kommunikationskonsulent Lars Svoger, Kolding kommune, til TV SYD.

BaneDanmark har bolden

Det er BaneDanmark, der skal stå for reperationen af broen. BaneDanmark kommer med en tidsplan inden weekenden, og det er så op til Kolding kommune og BaneDanmark at beslutte, om broen skal repareres permanent, eller om der blot skal laves en midlertidig løsning.

- Vi ønsker at trafikken skal generes mindst muligt, så vi vil se på de to muligheder og beslutte os derfra, siger Lars Svoger.

Mere vejr