TV der bevæger dig

Massiv tilstrømning til filmcasting

Trods assistance fra Hjemmeværnet brød trafikken sammen lokalt i Kolding lørdag formiddag, da hundredevis af unge piger ville til casting til den nye danske film Skammerens Datter.

02:20

Et udsnit af køen til filmcastingen på Hotel Koldingfjord lørdag.

1 af 2

Selvom det var tredje casting efter København og Rønne, var der deltagere fra Hovedstaden i Kolding i dag. Og fra Aalborg, Aarhus og selvfølgelig Kolding og en lang række andre, sydjyske lokaliteter.

De ville alle gerne spille Dina eller Rosa - en af hovedrollerne til næste års danske storfilm, Skammerens Datter. Filmen er baseret på den første bog i Lene Kaaberbøls succesrige romanserie om Dina og hendes to søskende, der bor i en lille landsby med deres mor, der er skammer.

Dina har arvet sin mors overnaturlige skammer-evner, der gør, at hun kan se alt det, andre mennesker skammer sig over; deres løgne, dårlige samvittighed ? og deres skyld.

Og selvom hun absolut ikke er begejstret for at have skammer-øjne, viser det sig nyttigt, da hun pludselig - med livet som indsats - hvirvles ind i et blodigt opgør mellem to fyrstesønner.

Optagelserne finder sted i Danmark og udlandet sensommeren/efteråret i år, og filmen forventes at få biografpremiere i efterårsferien 2014.

Bøgerne om Skammerens Datter er solgt i over 1 million eksemplarer alene i Skandinavien og er udgivet i flere end 25 lande. De har været læsestof i folkeskolen i de sidste 10 år, og er pensum for 3-7 klassetrin.